dissabte, 24 de setembre del 2016

"Fes Flash" de l’Oliana Molls, 1985 (TV3)


Ens ajudeu? L’any passat un torellonenc ens va fer arribar una vella cinta VHS amb programes de TV3, dels anys 80 !!!
Aquesta primera gravació és un "Fes Flash" de l’Oliana Molls, del 1985 !!! 
Hi van participar el Taller Municipal de Teatre de Torelló, la Colla Gegantera, la Cobla Bofills i veïns del poble. Tots plegats ens expliquen i recreen la llegenda de de filla del senyor de Puigbacó.


Esperem que alguns dels seus protagonistes ens expliquin l’experiència en primera persona, anèctodes i sensacions alhora de ser gravats per una incipient TV3. Una televisió que va nèixer amb vocació de servei públic, cohesió territorial, normalització lingüística i per dignificar la programació infantil i juvenil del nostre país.

El vídeo és un "Fes Flash", la secció "Pobles i llegendes" un personatge de ficció, el professor Oliana Molls, que visitava diversos pobles de Catalunya. Amb la col·laboració de nens i veïns dels pobles descobria i explicava llegendes i costums del poble visitat. Aquest Oliana era un home gran, barbut, amb ulleres, i amb una llibreteta on anava anotant tot allò que li explicaven.

Oliana Molls va ser un personatge que va protagonitzar la seva pròpia telesèrie a Televisió de Catalunya als anys 80, amb el rostre de Pep Parés. Va nèixer co un Indiana Jones a la catalana. Tenia una característica banda sonora de la careta, xiulada i adaptada de la pel·lícula d'animació Robin Hood.

El Cosidor Digital  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada