dimecres, 8 de gener del 2014

Joan Font i Fabregó.

Amb aquesta nova entrada, des del Cosidor Digital volem començar el 2014 amb una nova línia d'entrevistes a Personatges d'avui de la Vall del Ges, volem deixar testimoni de persones que destaquen en aquests moments per les seves vivències, creativitat o treball. Iniciem aquest nou projecte amb una entrevista a Joan Font i Fabregó (Torelló 1951), creador i propietari del grup alimentari Bon Preu. 


En Joan Font ens narra algunes coses de la seva vida, des del seu pas per l'escola Rocaprevera, com era el Torelló dels anys 50 i 60 o el treball a la bacallaneria familiar del carrer del Pont, que amb només nou anys s’aixecava de matinada per ajudar el seu pare a muntar la parada de bacallà i pesca salada als mercats d’Osona. També ens explica els seus viatges per l'Europa dels 70, que el varen inspirar a obrir el seu primer supermercat, que seria la llavor de l'actual grup Bon Preu. Us convidem doncs a gaudir de l'entrevista.


Joan Font va ser l’únic empresari que va formar part del Consell Assessor per a la Transició Nacional, per tal d'assessorar a la Generalitat en el procés de transició nacional i assoliment del referèndum per la independència.

El Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN)
També és president d'Ausa Futur i membre del Consell Assessor de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la UPF. El 2008 va rebre el Premi d'Honor Lluís Carulla per haver desenvolupat un model econòmic pensat i dirigit des del territori i arrelat al país.

Espot gravat per a Televisió de Torelló (1984)

3 comentaris:

  1. Quin serà el proper personatge d'avui?
    Feu una feina molt ferma.
    No noteu que incomodeu a una part de la cultureta torellonenca?

    ResponElimina
  2. Tenim una llista molt atractiva de personatges, n'hi haurà per a tots els gustos.
    No tenim la sensació de incomodar a ningú. Fem un bloc obert a tothom, qui vulgui hi pot col.laborar i dir la seva.

    ResponElimina
  3. Salutacions Sr. Joan Font,

    Felicitats pel seu tarannà!! Esporàdicament anava a comprar a Bon Preu, però ara hi aniré mes sovint. M'agrada que estimi Catalunya.

    Salutacions!!! Adéu-siau.

    ResponElimina