divendres, 13 de juliol de 2012

"39" Arxiu de la Memòria: Torelló 1931-1955


El documental "39" (Jordi Campàs i Santi Molera, 2008) és la culminació del projecte "Arxiu de la memòria: Torelló (1931 - 1955)", que hem desenvolupat durant els anys 2006 i 2007. Es tracta d'un projecte de recuperació de la memòria oral i històrica que ens ha permès compartir les experiències vitals de 39 torellonencs i torellonenques, i gravar-los en vídeo d'alta definició (HD) amb la finalitat de crear un arxiu audiovisual de testimonis on s'expliqui com la nostra gent va viure els períodes de la IIa República, la Guerra Civil i els primers anys de la dictadura franquista.

 

"39" és només un botó de mostra d'una llarga recerca que ha consistit a escoltar i gravar -més de 67 hores- aquest grup de persones, dignificar les seves vivències i deixar-ne un testimoni que es pugui conservar al llarg del temps. Han estat gairebé dos anys de treball que han resultat molt enriquidors i ara, per tancar el cercle i acabar de donar sentit a tot el projecte, volem compartir aquesta feina amb tothom a qui pugui interessar.

Aquest projecta ha estat produït i realitzat per El Cosidor Digital, ha comptat amb el finançament de El Cosidor Digital, una subvenció de El Memorial Democràtic, i també ha comptat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Torelló
La totalitat de les entrevistes es poden consultar a l'Arxiu Històric Municipal de Torelló i a l'Arxiu del Memorial Democràtic.

*El Cosidor Digital

1 comentari: