divendres, 28 de setembre del 2012

U-Zona Reggae 2003

El programa musical de TV3 i C33 "No n'hi ha prou!". Presentat per Lorena Castell i l'Uri va venir a gravar un reportatge de 25 minuts sobre el festival U-Zona Reggae de l'any 2003.



La filosofia del "Viu i deixa viure", emblema de l'U-Zona Reggae 2003. I és que la festa rastafari més popular no va voler oblidar de les circumstàncies polítiques internacionals, marcades per la guerra a l'Iraq. 

Fins a 20 formacions van passar pels escenaris de l'U-Zona Reggae els dies 8, 9 i 10 d'agost, entre els quals, artistes jamaicans de primer nivell.
Entre els principals caps de cartell del Festival U-Zona Reggae 2003 hi havia músics procedents del bressol del "reggae", com ara Sly and Robbie, acompanyats de Michael Rose, Barrington Levy, Ijahman Levi, LMS i Abijah.

Lorena Castell presentadora del NNP entrevistant a un membre de la organització.

dimarts, 25 de setembre del 2012

L'escola Taller de La Carrera

A l'octubre de 1988 es va inaugurar l'Escola Taller La Carrera, un projecte de l'Ajuntament de Torelló amb finançament de l'INEM i els Fons Social Europeu.
El projecte consistia en rehabilitar l'antiga casa pairal de La Carrera, propietat del consistori municipal de la vila de Torelló i ja documentada al segle XII, mentre els alumnes aprenien diferents oficis.


Dins de l'Escola Taller hi havien mòduls on s'ensenyava l'ofici de paleta, fuster, jardiner i arxiver, amb la intenció que els alumnes aprenguessin un ofici i es poguessin integrar en el mercat laboral després de l'aprenentatge.
L'experiència va tenir una vida de poc més de dos anys, durant els quals es va provar de rehabilitar una part de la casa de La Carrera i es va començar a reorganitzar l'Arxiu Municipal.
El vídeo va ser realitzat al març de 1989 per Toni Galobardes i Jordi Campàs.


La Carrera en estat d'abandonament.

El Cosidor Digital